top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjolein van der Rijst

Positive Thinking..

Soms zeg je niet vaak genoeg hoe blij je met iemand bent of hoe mooi iemand er uit ziet. Toch zijn wij allemaal mensen en leven we op als iemand ons een compliment geeft. Ook zijn er natuurlijk onwijs veel onzekere mensen (waar ik er zelf ook 1 van ben) waarbij complimenten veel bijdragen aan het zelfvertrouwen.


Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik bijna nooit iemand complimenteer. Terwijl ik het zelf ook zo ontzettend waardeer wanneer iemand mij een compliment geeft.

Zelf ben ik ook altijd erg goed in het benadrukken van de negatieve dingen waardoor alle mooie positieve dingen vaak minder lijken te blijven hangen. Is het een vrouwen dingetje? Ik weet het niet.

Maar ik ga in ieder geval mijn best doen om het leven wat positiever in te zien en ook te benoemen wat ik vind, en nee dus niet meer zoveel in negatieve zin. Is het toch iets negatiefs? Dan proberen om het om te zetten in iets positiefs. Klinkt heel simpel, maar in de praktijk is het toch behoorlijk moeilijk. Maar er is een begin!

Graag zou ik willen proberen om andere mensen ook een goed gevoel te geven over zichzelf. Moeders die een onwijs heftige bevalling achter de rug hebben bijvoorbeeld.

Het is soms dan erg moeilijk om je te hechten aan je kind. Het wekt immers veel nare of misschien pijnlijke herinneringen op. Met mijn foto’s hoop ik moeders te kunnen laten zien hoe mooi het eigenlijk is en dat de liefde, wat ze misschien nog niet heel goed kunnen beseffen, wel degelijk aanwezig is.


De liefde tussen moeder en kind, het mooiste wat er is! Mooie foto’s van je kind doen ook de pijn even verzachten die je op dat moment hebt of hebt moeten doorstaan.


Maar ook de liefde tussen jou en je partner waar je dag in en dag uit mee leeft. Jullie werken misschien wel beide en houden samen het gezin draaiende. Druk druk druk. De lieve woorden die jullie aan het begin van jullie relatie tegen elkaar zeiden zijn bijna weggevaagd. Het gaat vaak alleen over de kinderen of over de planning van het gezin. Het is dan goed om even stil te staan bij waar het allemaal begon. De liefde tussen jullie. De liefde die nog steeds aanwezig is maar wat minder naar buiten treedt in lieve woorden.


Hoe fijn is het dan als je even samen tegen over elkaar staat en elkaar weer even recht in de ogen aan ijkt en elkaar weer ‘echt even ziet staan’.

De liefde spat er ineens weer vanaf en dat levert prachtige foto’s op.

Dit is een van de redenen waarom ik mijn vriendin Mariëlle een reportage heb aangeboden.

Ze beseft het soms niet goed, maar Mariëlle is echt een powervrouw! Samen met haar partner Niels hebben ze al een hoop meegemaakt en toch blijven ze altijd overeind staan. Mariëlle zorgt onwijs goed voor haar gezin en de mensen om haar heen. Voor mij als vriendin zijnde is het dan ook niet fijn om te horen dat het even wat minder gaat. Door middel van deze reportage hoop ik dat ik haar heb kunnen laten zien zoals ik haar zie.

Een krachtige mooie vrouw met een onwijs mooi en leuk gezin!#Proudmamma #trotsemoeder #Thinkpositive #Positiefdenken #Liefzijnvooranderen #Liefde #Mamma #kind #moederliefde #Happyfamily #Gelukkigzijn #buitenshoot #Mooiweer #maarssenbroek #shootoplocatie #MarjoleinvanderRijst #Fotografie #metliefde #Bos #moeilijketijd #happymamma #mooiekids #zon #littlesunshine #Fotograaf #Maarssen #Utrecht #Fotoshoot #Maarssenbroek #Buitenshoot #kinderfotograaf #Familieshoot

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page