top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjolein van der Rijst

Met Liefde fotografeer ik voor Stichting Earlybirds

Bijgewerkt op: 21 jan. 2018


Toen ik in 2014 zwanger raakte van ons eerste dochtertje, heb ik door alle zwangerschapskwaaltjes mijn werk als fotografe even moeten laten voor wat het was. Toen vervolgens ons dochtertje (Marlin Jo-Ann) in 2015 aan het eind van mijn zwangerschap ook nog eens overleed, zag ik het even niet meer zitten om baby’s en kindjes te fotograferen…​Nu wat verder in de tijd en inmiddels bevallen van onze tweede kerngezonde dochter (Hailey Joann) heb ik weer genoeg positieve energie om mijn werkzaamheden als fotografe op te pakken!Na het overlijden van mij dochtertje wilde ik heel graag iets doen voor ouders van een overleden kindje. Ik kwam terecht bij Still Fotografie.


Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie van een ernstig ziek kind of ouder. Daarnaast verzorgt ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf het 2e trimester van de zwangerschap.

Naar lang te hebben nagedacht is dit voor mij toch niet de juiste stichting. Ik heb respect voor alle fotografen die voor deze stichting fotograferen, maar helaas komt dit voor mij te dichtbij. Het verdriet dat het overlijden van kind met zich me brengt doet mij teveel herinneren aan mijn eigen verdriet en onze eigen heftige periode. Natuurlijk gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan mijn dochtertje Marlin denk, maar tegenwoordig kan ik er op een soort van prettige manier aan terug denken en dat wil ik graag zo houden.


Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Stichting Earlybirds.

Het doel van Stichting Earlybirds is iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is.Als fotograaf van deze stichting kom je kosteloos naar het ziekenhuis om ouders een reportage aan te bieden van hun te vroeg geboren kindje.

Omdat de stichting de kwaliteit van de foto’s graag wilt waarborgen moet je als fotograaf zijnde eerst je foto’s laten beoordelen door de stichting om uiteindelijk voor de stichting te kunnen fotograferen. Bij het fotograferen in het ziekenhuis komt namelijk heel wat kijken. Zo heb je vaak te maken met bare lichtomstandigheden, soms ligt een kindje in een gesloten couveuse of donkere afdeling. Als fotograaf moet jij kunnen laten zien dat je hier goed mee om kan gaan en hier de juiste apparatuur voor hebt. Tijdens een reportage wordt alles gefotografeerd zo als het op dat moment is, kindjes worden niet geposeerd en het moet voor de kindjes absoluut niet belastend zijn.


Ik heb mij dan ook meteen aangemeld bij de stichting en inmiddels ben ik al weer meer dan een jaar fotograaf voor Stichting Earlybirds. Het is zulk ontzettend dankbaar werk!Vaak mag ik van de ouders ook foto’s delen die ik voor hun heb gemaakt. Ik hoop in de komende blogs ook wat meer verhalen van hen te kunnen en mogen delen.

_________________________________________________________________________

Meer foto's gemaakt voor Stichting Earlybirds kun je vinden op mijn website

| info@little-sun.nl | 06 13 66 69 32 |

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page