top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjolein van der Rijst

De kunst van het Lichaam Geboorte Fotografie

Bijgewerkt op: 21 jan. 2018

Wat velen van jullie misschien niet weten is dat ik ook geboortefotograaf ben en dus bevallingen fotografeer. Helaas mag hiervan niet altijd iets geplaatst worden, maar deze keer mag ik toch een paar foto's delen van de geboorte van een tweeling middels een keizersnede. Vanwege privacy zullen er geen personen en namen worden weergegeven.

Hieronder vinden jullie het verhaal en enkele foto's van de prachtige geboorte van een jonge en een meisje!

Het is 18 oktober, ik meld mij al vroeg in het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein waar de moeder al op mij wacht. Het is vandaag een spannende dag, vandaag worden er 2 kleine wondertjes geboren. Na wat controles wordt moeder naar de wachtruimte gebracht voor de OK. De twee verpleegkundigen die voor de kleintjes zullen zorgen lopen mee. Twee ontzettend lieve dames die de moeder op haar gemak stellen en zich ook verheugen op de geboorte van haar kindjes.

Na een tijdje te hebben gewacht wordt moeder naar de OK gebracht waar het OK personeel haar met open armen ontvangen. De ruggenprik word gezet en moeder word klaargemaakt voor de operatie.

Moeder ligt heel ontspannen op de operatietafel, althans, zo doet ze het voorkomen.

Het blijft zo’n ontzettend raar idee, nu trappelen ze nog lekker in je buik en over een klein halfuurtje liggen ze naast je, huilend met alles erop en eraan.

De operatie begint.

Het gaat allemaal zo ontzettend snel en het moment van de geboorte is al bijna daar! Als eerste wordt het jongetje geboren, die al netjes met zijn hoofdje naar beneden lag. Wat een prachtig kereltje en wat een heerlijk geluid, het eerste huiltje! Het jongetje wordt door de verpleegkundige meegenomen naar de opvangtafel waar de kinderarts samen met zijn assistent op hem wacht om hem na te kijken.Ondertussen is er al een klein voetje zichtbaar van zijn zusje die in stuitligging wordt geboren. Na het voetje komt ook het andere voetje en de billetjes.

Het is een prachtig beeld, een vers babyhuidje met kleine rimpeltjes.

Ook het zusje wordt door de verpleegkundige meegenomen naar de opvangtafel. Het duurt even voordat ze begint te huilen, maar ook dan begint het kleine meisje zich te laten horen. Er verschijnt een lach op de gezicht van de moeder. De artsen houden de kindjes nog even goed in de gaten terwijl moeder ondertussen al weer wordt gehecht. Nadat de kindjes goed zijn gecontroleerd door de kinderarts worden ze lekker warm ingepakt en in de armen gelegd van mamma en oma. Wat fijn, de operatie is goed gegaan en de wereld is twee prachtige kindjes rijker.

De keizersnede zit erop

Moeder wordt samen met haar kindjes naar de verkoeverkamer gebracht. Ik loop nog even met ze mee en besluit daarna ze alleen te laten zodat ze even een momentje heeft voor haar zelf en kan genieten van haar prachtige kindjes. Wanneer ze van de verkoeverkamer af komt, sta ik al op haar en haar kindjes te wachten. Naast mij staat haar Familie die niet kan wachten om moeder te feliciteren en de prachtige kindjes te bewonderen. Eenmaal aangekomen in de kamer waar zij de komende dagen zal verblijven, maak ik nog wat foto’s van het wegen, opmeten, aankleden en van de knuffel momentjes met de familie leden. Nadat de kindjes zijn aangekleed haalt de verpleegkundige de placenta tevoorschijn die moeder graag wilde zien na de bevalling.

Wat is het toch bizar dat ons lichaam dit allemaal kan maken!De placenta ziet er nog erg mooi uit en je ziet de 2 gescheiden ‘zakken’ waar de tweeling in heeft gezeten. De verpleegkundige legt uit wat we allemaal zien en welke navelstreng van wie is geweest. De placenta ziet er prachtig uit van de binnenkant, er zijn allemaal aders zichtbaar, het lijkt wel kunst!


Na het fotograferen van de placenta neem ik afscheid van moeder en haar twee prachtige kindjes. Ik besluit nog even om een kopje koffie te drinken in het restaurant zodat ik weer even bij kan komen van deze prachtige bevalling! Het blijft bijzonder om bij bevallingen aanwezig te zijn, elke keer weer grijpt het me zo aan en ben ik dankbaar dat ik deze mooie gebeurtenis weer met heel veel liefde vast heb kunnen leggen! _________________________________________________________________________

Wil jij ook dat ik bij jouw bevalling aanwezig ben om de dit mooie en bijzondere moment vast te leggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. | info@little-sun.nl | 06 13 66 69 32 |

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page